como tomar ivermectina para sarna humana venta quanox peru ivermectin tablet action where to get ivermectin prescription ivermectin human gyógyszer qual dosagem de ivermectina para cachorro ivermectine creme kopen zonder recept

FAQ voor werkgevers oud

Hier worden de meest gestelde vragen (FAQ) beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Fases

Wij als uitzendbureau gebruiken het fasensysteem in plaats van het periode- en ketensysteem. Als je uitzendkrachten bij ons inhuurt vallen deze onder de fasen van de NBBU. Een uitzendkracht kan zich in 4 soorten fasen bevinden, fase 1,2,3 of 4.

In deze fasen zit het voornaamste verschil in de flexibiliteit en het aantal contracten dat we mogen geven.

Het periode- en ketensysteem is een wettelijk systeem binnen het arbeidsrecht voor reguliere werkgevers. In dit systeem staat omschreven hoeveel tijdelijke contracten een werkgever over een bepaalde periode mag geven. Een werkgever mag maximaal 3 tijdelijke arbeidsovereenkomsten bieden in een periode van maximaal 3 jaar. Hierna ben je verplicht om een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Wij als uitzendbureau mogen conform het fasensysteem maximaal 5,5 jaar iemand aan het werk hebben zonder deze een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden. Voor een reguliere werkgever is dit maximaal 3 jaar. Bovendien mogen wij per fase meerdere contracten geven terwijl een reguliere werkgever maar maximaal 3 contracten mag geven.

In fase 1 zit een uitzendkracht de eerste 26 weken die hij/zij werkt. Elke week dat de uitzendkracht werkt telt mee voor de telling.

Dit is een flexibele fase en tijdens deze fase is er geen doorbetalingsverplichting.

Fase 2 is het verlengstuk van fase 1. Voorheen waren er nog verschillen in fase 2. Tegenwoordig is er geen verschil meer en zie je dat er ook gesproken wordt over fase 1&2. Werkt een uitzendkracht 26 weken niet? Dan begint de uitzendkracht weer in fase 1. Fase 2 duurt 52 weken.

Als een uitzendkracht 78 weken heeft gewerkt (fase 1&2) gaat hij over naar fase 3. Fase 3 betekent vastigheid voor beide kanten. Fase 3 duurt maximaal 4 jaar waarin wij uitzendkrachten maximaal 6 contracten mogen geven. Werkt een uitzendkracht 26 weken niet? Dan begint de uitzendkracht weer in fase 1.

Na het doorlopen van fase 3 komt een uitzendkracht in fase 4. Fase 4 is een contract voor onbepaalde tijd.

De NBBU is de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Van deze bond zijn wij als uitzendorganisatie lid. De NBBU is invloedrijk op de (flexibele) arbeidsmarkt, geeft (mede) vorm aan vernieuwingen in de flexbranche, vertegenwoordigt, faciliteert en adviseert de leden, waarborgt kwaliteit en versterkt het ondernemerschap van de leden.

Inhuren

In fase 1 en 2 is er normaal gesproken geen opzegtermijn van toepassing, tenzij anders is afgesproken. Wel spreken wij vaak van een fatsoensnorm. Deze fatsoensnorm is voor ons een week, maar kan ook korter. Wij proberen in die week namelijk ander werk voor de uitzendkracht te regelen. Vanaf fase 3 worden er individuele afspraken gemaakt omtrent opzegging.

Een uitzendkracht kan je overnemen na 2080 gewerkte uren. Wil je hem eerder overnemen? Dat is ook mogelijk, maar dan wordt er een fee gefactureerd.

Inlenersbeloning

De inlenersbeloning is de term die gebruikt wordt om ervoor te zorgen dat een uitzendkracht dezelfde loonvoorwaarden krijgt als personeel dat rechtstreeks in dienst is bij een bedrijf.

De volgende aspecten vallen onder de inlenersbeloning:

  • Het brutoloon conform de schaal waarin de werknemer is ingedeeld
  • ATV/ ADV
  • Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren
  • Initiële loonsverhogingen, zoals bij inlener bepaald
  • Onkostenvergoedingen
  • Periodieken

Urenregistratie

Een uitzendkracht moet zijn gewerkte uren doorgegeven in E-uur. Dit is onze online omgeving waar de urenregistratie en contracten geregeld worden.

Vervolgens moet hij de uren aan jou aanbieden ter accordering.

Ja, wij vinden het belangrijk dat alles duidelijk is voor iedereen. Goedkeuren van gewerkte uren is hier ook onderdeel van.

Zodra je mensen van ons inhuurt ontvang je een e-mail van E-uur. In deze mail staat een link voor het aanmaken van een wachtwoord.

Als je een wachtwoord hebt aangemaakt kun je de aangeboden uren goedkeuren.

Zodra de uitzendkracht zijn uren heeft ingevuld en aangeboden heeft in E-uur, ontvang je daar een e-mail van. In deze mail zie je een overzicht van de aangeboden uren (en eventueel reiskostenvergoeding). Met 1 druk op de knop kun je zelfs al vanuit je e-mail dit urenbriefje goedkeuren.

Daarnaast kun je ook inloggen in E-uur en de uren goedkeuren.

Facturatie

Wij factureren wekelijks. Afhankelijk van wanneer het goedgekeurde urenbriefje bij ons is aangeleverd gebeurt dit op de eerstvolgende dinsdag of donderdag.

De facturen worden door ons per e-mail verstuurd middels een pdf-bestand als bijlage.

Wij hanteren voor iedereen een betalingstermijn van 14 dagen.

Graag zelfs. Dit is eenvoudig te regelen. Neem gerust contact op met onze administratie via .

Een G-rekening is een geblokkeerde bankrekening bedoeld voor bedrijven die personeel uitlenen. Van deze rekening kan alleen geld worden overgemaakt naar de Belastingdienst of naar andere G-rekeningen. In verband met de Wet Keten Aansprakelijkheid kun je als klant van ons een gedeelte van de factuur op deze speciale rekening storten. Wij gebruiken dit geld om onze verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting te voldoen aan de belastingdienst.

Check onze socials!

Kijk ook eens op onze social media voor leuke updates!